Tuotteet

Kaikki Käsityökuplassa myytävät tuotteet on harkiten valittu valikoimaan. Suurin osa niistä on emännän omia suosikkeja. Mitä lähempänä tuotteet on valmistettu, sen parempi. Valikoima laajenee koko ajan. Toiveita saa esittää ja niitä on jo toteutettukin.

Tällä sivulla kerron tuotteista valmistajan mukaan jaoteltuna. Kun klikkaat nimeä, siirryt valmistajan sivulle. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, avaamme verkkokaupan kevään/alkukesän 2023 aikana. Tällä tuotteet-sivulla ei ole esitelty lähellekään koko valikoimaamme. Verkkokaupan myötä tilanne paranee. Tuotteiden saatavuutta voi tiedustella puhelimella, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella. Samoilla välineillä tuotteita voi myös tilata postin kautta toimitettaviksi.

Askaisten Prännäri ja Paakari Puusti

Kahvin meille paahtaa Anna-Mia ja Kimmo Maskun Askaisissa. Pieni paahtimo ostaa kahvipavut vastuullisesti toimivilta viljelijöiltä ympäri maailmaa.  Kuplasta saa ostaa myös mukaan Prännärin kahveja muutamaa sorttia kerrallaan.

Lämpimäiset meille leipoo Paakari Puusti - pieni leipomo Aurassa. Tuotteet ovat herkullisia ja laktoosittomia. Tarjolla on pullaa, munkkia ja täytettyjä sämpylöitä, eri päivinä ja eri vuodenaikoina hiukan eri tuotteita. Suussasulava voisilmäpulla on ohittanut suosiossa korvapuustin. Gluteenitonta tarjottavaa sulatetaan tarvittaessa pakastimesta.

Urpolan ja Sipilän tilalangat

Talvella 2023 saimme vihdoin valikoimiimme ihanan pehmoisia paikallisia tilalankoja. Urpolan tilalta Somerolta on tarjolla sekä suomenlampaan että kainuunharmaksen karstalankoja. Sipilän tilalta Liedon asemalta saimme suomenlampaan karstalankaa sekä luonnonvärisenä että käsinvärjättynä.

WillaWanttuut

Päivi värjää kotonaan Kokemäen Kauvatsalla suomalaisten lampaiden villasta kehrättyjä lankoja. Värit ovat enemmän kuin herkulliset. Käsityökuplasta löytyy pehmeääkin pehmeämpää kampalankaa esim. puseroihin ja huiveihin sekä rouheaa, vähän paksumpaa sukkalankaa. Langat ovat yhdistettävissä Pirtin kehräämön luonnonvärisiin lankoihin.

Vuonue

Vuonue on pieni tila Paimiossa. Siellä kasvatetaan alkuperäisrotuisia paimiolaisia kanoja ja Kainuun harmas -lampaita. Lankoihinsa Vuonuen emäntä Piia ostaa villaa myös muilta suomalaisilta tiloilta. Kuplassa myynnissä ovat tencelillä vahvistetut, tilan tempperamenttisten pässien mukaan nimetyt sukkalangat Pentti ja Wilhelmi, karstalanka Manta sekä kaksisäikeinen hahtuvalanka Onneli sekä karitsanvillainen kolmesäikeinen hahtuvalanka Unelma. Alkuvuodesta 2023 mukaan otettiin uutuudet: Pentti ja Wilhelmi kampalangat sekä kierrätyspuuvilla Toivo. Mitä muuta toivoisit Vuonuelta?Pirtin kehräämö

Pirtin kehräämö emännän lapsuuden kotikaupungin Mikkelin Hiirolassa on suurin suomalaisen villan jatkojalostaja. Suomalaisten lampaiden villasta on siellä tehty lankaa jo yli 70 vuotta. Kuplan valikoimissa on kolmea eri vahvuista karstalankaa sekä luonnonvärisinä että värjättyinä ja myös kirrätyslankana. Hurmaavia  hahtuvakiekkoja sekä nylon-vahvisteisia sukkalankoja löytyy myös. Kampalankaa löytyy kahdessa paksuudessa ja hahtuvalankaa on tulossa lähitulevaisuudessa. Huovutusvillaa on toistaiseksi vai lasten syntymäpäiväjuhlissa käytettäväksi. Otan sitä myyntiin, jos kiinnostusta löytyy.

Drops design

Käsityökuplan täyttäessä vuoden otin mukaan valikoimaan Drops langat. Ihanilla peruslangoilla on hyvä hinta/laatu -suhde ja niille löytyy internetistä valtavasti ilmaisia neuleohjeita.  Valikoimissa on Air, Nepal, Nord, Fabel, Karisma, Paris, KidSilk, Baby merino, Alpaca, Merino extra fine,  Cotton merino, Snow ja Belle. Vastaanotto näille on ollut hyvä. Valikoima laajenee vielä. Toiveita saa esittää.

Lankava

Lankava on lähes satavuotias tekstiilialan yritys Kauhavalla. Todellisesta käsityöharrastajan aarreaitasta löytyy kaikkea käsitöihin. Valitsin käsityökuplaan kierrätyspuuvillasta valmistettuja ekotuotteita: kolme eripaksuista makramee solmeiluun sopivaa punoskudetta sekä Lilli ontelokuteen. Kasvivärjäreille löytyy luonnonvalkoiset Sujuva ja Sulava sukkalangat, kankaankutojille trikookudetta ja virkkaajille Esiton puuvillalankaa. Makramee langan ostaja saa mukaan myös lankavan sivuilta tulostetun ohjeen.

Istex

Islantilaisten lampaiden villasta saa neulottua lämpimiä, kevyitä ja hengittäviä neuleita, jotka sopivat jopa ulkovaatteiksi talvella. Kaarrokeneuleet ovat olleet jo pitkään niin kovassa suosiossa, että Istexillä on vaikeuksia toimittaa lankojen kaikkia värejä. Aluksi hyllystä löytyi Lettlopi ja Alafosslopi. Pian tilasin yleisön pyynnöstä myös islantilaista hahtuvaa - Plötulopia ja ohutta, yksisäikeistä Einbandia sekä merinovillaa, Spunia. Värien saatavuus vaihtelee, koska valmistaja ei pysty täysin vastaamaan valtavaan kysyntään. Voit ottaa yhteyttä ja kysellä toivomiesi värien saatavuutta. 

Alize

Turkissa valmistetaan laadukkaita lankoja. Monet tutut valmistajat teettävät lankoja siellä ja laittavat kerään oman vyötteensä. Alize on Lankavan maahantuoma rehellisesti turkkilainen lankamerkki. Käsityökuplaan valitsin Alizelta bambu/villa vauvalangan, fingerin vahvuisen kestävän sukkalangan, silkinhienon Kid royal mohairin ja hauskan käsillä neulottavan Puffy langan sekä Velluton esim pehmolelujen virkkaamiseen. Viimeksi mainitulla neulominen onnistuu kuulemma jopa 5-vuotiaalta. Käsityökuplassa saa testata ennen ostopäätöstä.

Filcolana

Moni asiakas toivoi valikoimiin tanskalaisen valmistajan, Filcolanan Arwettaa. Se on ihanan pehmoinen ja monikäyttöinen fingering vahvuinen merinovillalanka, jossa 20% nylon-vahvistus. Arwettan kaveriksi otin Tilia silkkimohairin, joka neulottuna yhdessä toisen langan kanssa, tekee tuotteesta ylellisen pehmeän. Toiveet kannatti toteuttaa, näiden suosio on ollut hyvä.

Prym

Puikot, koukut ja muut perustarvikkeet tulevat ovat Prymin valikoimasta. Pyöröpuikkoja löytyy 40 ja 80 cm pitkinä. Sukkapuikoista ja ja virkkuukoukuista otin tavanomaisten vaihtoehtojen lisäksi myyntiin ergonomics -sarjan tuotteet.

KnitPro

Ja taas kerran sarjassamme: yleisön pyynnöstä. Prymin tuotteiden rinnalle KnitPro värikkäät Zing-sukkapuikot ja virkkuukoukut sekä muita tarvikkeita.

Datanorppa

Datanorppa valmistaa erilaisia laserleikattuja puutuotteita myös käsityöntekijöille. Näitä on minulta jo kyselty. Söpöihin puikkomittoihin ja sukkaplokkeihin on poltettu Käsityökuplan logo. Suuren suosion saavuttaneita sukkaplokkeja voi ostaa yksittäin tai vähän edullisemmin pareittain.

Martinex

Jo alkuvaiheessa liikettä suunnitellessani ajattelin, että esillä voisi olla palapeli, jota asiakkaat saisivat halutessaan käydä rakentamassa. Lankakerä-aiheinen palapeli löytyi turkulaisen yrityksen valikoimasta. Pelin voi ostaa myös kotiin. Päätin ottaa kokeeksi valikoimaan myös Martinexin maahantuoman lasten neulontapakkauksen ja glitter siirtokuvia, joilla voi koristella erilaisia pintoja, myös ihoa. 

Kuplan omat jutut

Sallalta voi tilata omien mittojen ja toiveiden mukaisia neuleita sukista ja lapasista villapaitoihin. Otan tilaukset vastaan jos ehdin. Suosittuja käsityöpusseja teen lisää vähän kerrallaan. Tavoitteena on, että kaikki värit ja mallit olisivat yhtä aikaa saatavilla. 
Facebook group Instagram page