Tuotteet

Huom! Tuotteet sivu ei ole nyt vuoden 2024 alussa ajantasalla. Sieltä puuttuu hurjasti valikoimiin otettuja tuotteita. Päivitämme sivun mahdollisimman pian. Kiitos kärsivällisyydestä!

Kaikki Käsityökuplassa myytävät tuotteet on harkiten valittu valikoimaan. Suurin osa niistä on emännän omia suosikkeja. Mitä lähempänä tuotteet on valmistettu, sen parempi. Valikoima laajenee koko ajan. Toiveita saa esittää ja niitä on jo toteutettukin.

Tällä sivulla kerron tuotteista valmistajan mukaan jaoteltuna. Kun klikkaat nimeä, siirryt valmistajan sivulle. Tuotteiden saatavuutta voi tiedustella puhelimella, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella. Samoilla välineillä tuotteita voi myös tilata postin kautta toimitettaviksi.

Askaisten Prännäri, Paakari Puusti ja Isontuvan jäätelö

Kahvin meille paahtaa Anna-Mia ja Kimmo Maskun Askaisissa. Pieni paahtimo ostaa kahvipavut vastuullisesti toimivilta viljelijöiltä ympäri maailmaa.  Kuplasta saa ostaa myös mukaan Prännärin kahveja muutamaa sorttia kerrallaan.

Suussasulavat ämpimäiset meille leipoo Paakari Puusti - pieni leipomo Aurassa.  Gluteenitonta tarjottavaa sulatetaan tarvittaessa pakastimesta.

Pakastimesta löytyy ympäri vuoden Pöytyän Karinaisilla Villen ja Emman tilan omasta maidosta valmistamaa Isontuvan Jäätelöä.

Urpolan ja Sipilän tilalangat

Talvella 2023 saimme vihdoin valikoimiimme ihanan pehmoisia paikallisia tilalankoja. Urpolan tilalta Somerolta on tarjolla sekä suomenlampaan että kainuunharmaksen karstalankoja. Sipilän tilalta Liedon asemalta saimme suomenlampaan karstalankaa sekä luonnonvärisenä että käsinvärjättynä.

WillaWanttuut

Päivi värjää kotonaan Kokemäen Kauvatsalla suomalaisten lampaiden villasta kehrättyjä lankoja. Värit ovat enemmän kuin herkulliset. Käsityökuplasta löytyy pehmeääkin pehmeämpää kampalankaa esim. puseroihin ja huiveihin sekä rouheaa, vähän paksumpaa sukkalankaa. Langat ovat yhdistettävissä Pirtin kehräämön luonnonvärisiin lankoihin.

Valitettavasti WillaWanttuut langat ovat käyneet vähiin vuoden 2024 alussa. Näitä ja muitakin käsinvärjäreiden tuotteita on tulossa pian. Pysy kuulolla!

Vuonue

Vuonue on pieni tila Paimiossa. Siellä kasvatetaan alkuperäisrotuisia paimiolaisia kanoja ja Kainuun harmas -lampaita. Lankoihinsa Vuonuen emäntä Piia ostaa villaa myös muilta suomalaisilta tiloilta. Kuplassa myynnissä ovat tencelillä vahvistetut, tilan tempperamenttisten pässien mukaan nimetyt sukkalangat Pentti ja Wilhelmi, karstalanka Manta sekä kaksisäikeinen hahtuvalanka Onneli sekä karitsanvillainen kolmesäikeinen hahtuvalanka Unelma. Alkuvuodesta 2023 mukaan otettiin uutuudet: Pentti ja Wilhelmi kampalangat sekä kierrätyspuuvilla Toivo. Mitä muuta toivoisit Vuonuelta?Pirtin kehräämö

Pirtin kehräämö emännän lapsuuden kotikaupungin Mikkelin Hiirolassa on suurin suomalaisen villan jatkojalostaja. Suomalaisten lampaiden villasta on siellä tehty lankaa jo yli 70 vuotta. Kuplan valikoimissa on kolmea eri vahvuista karstalankaa sekä luonnonvärisinä että värjättyinä ja myös kirrätyslankana. Hurmaavia  hahtuvakiekkoja sekä nylon-vahvisteisia sukkalankoja löytyy myös. Kampalankaa löytyy kahdessa paksuudessa ja hahtuvalankaa on tulossa lähitulevaisuudessa. Huovutusvillaa on toistaiseksi vai lasten syntymäpäiväjuhlissa käytettäväksi. Otan sitä myyntiin, jos kiinnostusta löytyy.

Drops design

Käsityökuplan täyttäessä vuoden otin mukaan valikoimaan Drops langat. Ihanilla peruslangoilla on hyvä hinta/laatu -suhde ja niille löytyy internetistä valtavasti ilmaisia neuleohjeita.  Valikoimissa on Air, Nepal, Nord, Fabel, Karisma, Paris, KidSilk, Baby merino, Alpaca, Merino extra fine,  Cotton merino, Snow, Brushed alpaca silk ja Belle. Vastaanotto näille on ollut hyvä. Valikoima laajenee vielä. Toiveita saa esittää.

Lankava

Lankava on lähes satavuotias tekstiilialan yritys Kauhavalla. Todellisesta käsityöharrastajan aarreaitasta löytyy kaikkea käsitöihin. Valitsin käsityökuplaan kierrätyspuuvillasta valmistettuja ekotuotteita: kolme eripaksuista makramee solmeiluun sopivaa punoskudetta sekä Lilli ontelokuteen. Kasvivärjäreille löytyy luonnonvalkoiset Sujuva ja Sulava sukkalangat, kankaankutojille trikookudetta ja virkkaajille Esiton puuvillalankaa. Makramee langan ostaja saa mukaan myös lankavan sivuilta tulostetun ohjeen.

Istex

Islantilaisten lampaiden villasta saa neulottua lämpimiä, kevyitä ja hengittäviä neuleita, jotka sopivat jopa ulkovaatteiksi talvella. Hurjan kysynnän vuoksi lankojen saatavuudessa on ollut haasteita jo useamman vuoden ajan. Nyt talvella 2024 Käsityökuplasta löytyy lähes kaikki värit Alafosslopissa, Lettlopissa ja Plötulopissa. Ohutta Einband lankaa on saatavilla rajoitetumpi värivalikoima. Uutena tuotteena meille saapui Istexin tuoteperheen paksuin lanka: Jöklalopi. Myös Istexin kehräämää merinovilla: Kambgarn ja Spuni löytyvät hyllystä.

Alize

Turkissa valmistetaan laadukkaita lankoja. Monet tutut valmistajat teettävät lankoja siellä ja laittavat kerään oman vyötteensä. Alize on Lankavan maahantuoma rehellisesti turkkilainen lankamerkki. Vuonna 2024 Kuplasta löytyy pehmolanka Velluto virkkaamiseen ja neulomiseen sekä käsillä neulottava lenkkilanka Puffy ohumpana ja paksumpana sekä kaksivärisenä nimellä Puffy more.

Filcolana

Moni asiakas toivoi valikoimiin tanskalaisen valmistajan, Filcolanan Arwettaa. Se on ihanan pehmoinen ja monikäyttöinen fingering vahvuinen merinovillalanka, jossa 20% nylon-vahvistus. Toive kannatti toteuttaa, suosio on ollut hyvä.

Prym

Neulojan perustarvikkeita ja apuvälineitä sekä ergonomics-sarjan sukkapuikot.

KnitPro

Ja taas kerran sarjassamme: yleisön pyynnöstä. Prymin tuotteiden rinnalle KnitPro värikkäät Zing-sukkapuikot ja virkkuukoukut sekä muita tarvikkeita.

Kainor

Kainor valmistaa erilaisia laserleikattuja puutuotteita myös käsityöntekijöille. Näitä on minulta jo kyselty. Söpöihin puikkomittoihin ja sukkaplokkeihin on poltettu Käsityökuplan logo. Suuren suosion saavuttaneita sukkaplokkeja voi ostaa yksittäin tai vähän edullisemmin pareittain.

....


Kuplan omat jutut

Sallalta voi tilata omien mittojen ja toiveiden mukaisia neuleita sukista ja lapasista villapaitoihin. Otan tilaukset vastaan jos ehdin. Suosittuja käsityöpusseja teen lisää vähän kerrallaan. Tavoitteena on, että kaikki värit ja mallit olisivat yhtä aikaa saatavilla. 
Facebook group Instagram page