Uusia juttuja

13.09.2021

Tunnelma Käsityökuplassa on muodostunut haaveitteni mukaiseksi - lämpimäksi ja kodinomaiseksi. Käsityönharrastajat tulevat paikalle omien neuletöidensä kanssa. On itsestään selvää istua samaan pöytään ennestään vieraiden neulojien kanssa tai huudella pöydästä toiseen. Toisinaan lukiolaiset valtaavat yhden pöydän matematiikan läksyineen. Kuskina toimivat puolisot odottavat lankaostosten ajan kiltisti kahvin ja pullan voimalla. Osa asiakkaista tulee paikalle uudelleen ja uudelleen. Sehän tarkoittaa, että myös muilla kuin minulla on ollut mukavaa.

Nyt kun lankakauppa ja käsityökahvila on saatu pyörimään, ajattelin käynnistellä suunnittelemiani oheistoimintoja. Lue Tapahtumat-sivulta lasten syntymäpäiväjuhlista, kursseista ja mahdollisuudesta varata Kuplan tilat yksityiskäyttöön. Yhdessä kudottu matto on pian valmis. Ensimmäiset omat kudontavuorot on jo varattu. Ole yhteydessä jos olet kiinnostunut oman maton kutomisesta. 

Tiesithän, että Käsityökuplaan toivotaan 32-34 kokoisia sukkia. Tavoitteena on saada syksyn aikana kaikkien Maskun koulutulokkaiden jalat lämpimiksi. Näitä sukkia voi neuloa myös paikan päällä Kuplan langoista. Lisäksi olen aloittanut yhteistyön "Pakkoneulootikon arkea" -käsityöbloggaajan kanssa. Käsityökuplaan saa tuoda aikuisten ja lasten neuleita myös hänen projekteihinsa: Hope ry:n ja asunnottomien keräykseen.

Käsityökuplaan saa aina tulla pyytämään apua oman käsityönsä kanssa. Autan varmasti. Jos en heti ehdi, niin hetken päästä. Toiveeni on, että pystyisin yhtenä iltana viikossa palkkaamaan toisen henkilön tiskin taakse ja pitää "käsityön tukiopetusta". Ehkäpä jatkossa tiistai-iltaisin apua olisi varmemmin tarjolla. Torstaisin voisimme pitää neuletreffit. Neuleseuraa alkaa olla tarjolla koko ajan useammin, mutta ei kuitenkaan aina. Sovittuna treffi-iltana seuran löytäminen voisi olla todennäköisempää. Odotellaan vielä hetki koronatilanteen kehittymistä ennen kuin sovitaan näistä.